Over Arnold

Opleiding en ervaring

Bij BGL & Partners volgde ik een opleiding tot Coach & Team Coach. Deze opleiding is Post HBO gecertificeerd door het CPION. Sinds 2001 begeleid ik mensen bij loopbaanvraagstukken als Loopbaancoach, Personal Coach en Life Coach. Ik begeleid zowel mannen als vrouwen van allerlei rangen en standen en met diverse opleidingen en leeftijden.

Visie op coaching

Een coach ondersteunt een veranderingsproces. Hij laat je zelf ontdekken wat werkt en wat niet. Tijdens het traject zorgt hij voor reflectie, bewustwording van waarden en overtuigingen en biedt hij gelegenheid tot aanleren van nieuwe vaardigheden en gedrag. Gecoacht worden betekent hard werken om jouw ideeën te ordenen, je doelen helder te krijgen en jouw kwaliteiten benutten. En af en toe heel hard lachen.

De persoon

Arnold Kraakman wordt door mensen omschreven als een vriendelijk en rustig persoon die met scherpe en invoelende vragen je dwingt tot een heroverweging van je overtuigingen. Hij combineert empathie met humor tot een prikkelend wapen dat hij gebruikt om je nieuwe gedachten, gevoelens en ervaringen op te laten doen. Hij is open, niet veroordelend, op zoek naar jouw waarden en motieven. Creatief in het bedenken van nieuwe wegen. Analytisch zeer sterk en gericht in het helder krijgen van jouw manier van denken, doen en voelen.

Werkvormen

De gesprekken worden afgewisseld met oefeningen, opdrachten en vragenlijsten. Ik gebruik werkvormen uit o.a. RET (Rationeel Emotieve Therapie), NLP (Neurolinguistisch Programmeren), Socratische interventie en Oplossingsgerichte Counseling. Ik zoek de werkvormen die passen bij de persoon en diens coachvraag.
NOBCO en EMCC

Kraakman Coaching is aangesloten bij de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (NOBCO). Deze belangenvereniging hanteert voor de aangesloten coaches een Ethische Gedragscode met daaraan gekoppeld een Klachtenreglement. Dit biedt de gecoachte bescherming en bewaking van de kwaliteit van de beroepscoach. Kraakman Coaching is tevens aangesloten bij de European Mentoring en Coaching Council (EMCC) waarbij coaches uit 18 Europese landen zijn aangesloten.

Achtergrond

Voordat Arnold Kraakman werkzaam werd als coach is hij in zijn jeugd onder andere werkzaam geweest als aardbeienplukker, bollenraper en postbezorger. Na een studie Plantenveredeling in Wageningen heeft hij ruim 10 jaar gewerkt als docent en onderzoeker bij de Universiteit van Wageningen. In 2005 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar de veredeling van gerst. Sinds 2001 begeleidt hij mensen in coachingstrajecten.

Er bestaat bij mensen een natuurlijke tegenstand tegen ideeën
waar ze niet zelf op gekomen zijn

Neem vrijblijvend contact op

Arnold Kraakman